П`ятниця, 26.04.2024, 10:43
Вітаю Вас Гость | RSS

//almamater2.at.ua | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Листопад » 7 » Місячник шкільних бібліотек
14:35
Місячник шкільних бібліотек

Місячник шкільних бібліотек

З часів заснування в Україні перших бібліотек минуло багато століть. Але й сьогодні бібліотека не втрачає своєї актуальності, а намагається переорієнтуватися та розширити спектр своїх послуг. 

З 30.09 до 25.10 у нашій школі під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» проходив Місячник шкільних бібліотек, у рамках якого було проведено багато цікавих та пізнавальних заходів.

30 вересня, коли Україна відзначає День бібліотек, в актовій залі школи зібралися учні початкових класів на бібліотечний урок «Цей дивосвіт - бібліотека», щоб поміркувати над тим, яку користь людству приносять бібліотеки. Так, учні 4-Б класу (Марак Г. М.) своє бачення сучасної бібліотеки представили у театралізованому дійстві. Третьокласники (Глушик З. І., Боднарчук Г. З.) у поетичній формі прозвітували про власні досягнення як читачів. А шкільний бібліотекар Возьна Ю. Р. підготувала для юних поціновувачів книг пізнавальний сюрприз  - добірку відео найнезвичайніших бібліотек у світі.

На завершення зустрічі усі присутні привітали призерів конкурсу «Читайлик - 2019», організований міською бібліотекою для дітей, Мисак Ірину, ученицю 3-А класу (гран-прі), Маголу Юрія, учня 3-Б класу, а також сім'ю Романюків.

 
   

 

 

Під час місячника школярі мали можливість ознайомитися із тематичними виставками: «Час не гоїть рани», підготовленої до Дня українського козацтва та Дня захисника Вітчизни,  «Книги, які читали наші батьки», «Завжди у пам’яті народній» (до Дня визволення України від нацистів).

Наймолодші читачі із задоволенням взяли участь у заходах, підготовлених шкільним бібліотекарем. Так, першокласники вчилися міркувати, думати творчо та нестандартно  під час аукціону загадок «Казковий герой», третьокласники перевірили свої знання під час гри-вікторини «Найкращий читач», а також на бібліотечному уроці дізналися про структуру книжки.

Цікаво і насичено в рамках Тижня пройшов день бібліотворчості під девізом: «Читаємо, малюємо, граємося». Педагог-організатор Бойчук Н. І. разом із наставниками молодших школярів читали для учнів 3-А класу казки В. Сухомлинського та грали літературні ігри. А своїх улюблених казкових героїв молодші школярі презентували на виставці малюнків «Казка на кінчику пензля».

 

Учні 8-А класу підготували експрес-опитування «Що я читаю?» та опитали старшокласників, а актив бібліотеки спільно зі шкільним бібліотекарем провели у 1-11 класах інформаційні хвилинки «Таємниці книжкових полиць», щоб прорекламувати школярам нові книжкові експозиції.

Дізнатися про те, як читання впливає на здоров’я людини, учні мали нагоду із інформаційного стенду «Читання і здоров'я», а на шкільному сайті Юлія Романівна розмістила  рекомендації для батьків «Допоможіть дитині стати читачем».

Тематичний місячник дозволив продемонструвати важливість та необхідність бібліотеки у сучасній школі, де учні не тільки отримують літературу, а й спілкуються, розвиваються та виховуються.

Переглядів: 217 | Додав: Andrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фото дня
Погода

Погода в Україні

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Українські уроки про ІТ

Copyright MyCorp © 2024