П`ятниця, 29.03.2024, 01:46
Вітаю Вас Гость | RSS

//almamater2.at.ua | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 27 » Тиждень дитячого читання(18.03-22.03)
10:31
Тиждень дитячого читання(18.03-22.03)

Я книга, я – товариш твій, тож берегти мене умій!  

   Книга у житті маленького читача та становленні його особистості має надзвичайно велике значення. В наш час інтенсивного розвитку інформаційних технологій, комп’ютеризації та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання, адже, ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

   З метою прищеплення підростаючому поколінню любові до книги, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні, підвищення інтересу до ролі книжки в суспільному та культурно- історичному житті у наші школі відбувся Тиждень дитячого читання під гаслом: «Я книга, я – товариш твій, тож берегти мене умій!»

   1-й  день: День Книги

        Протягом дня шкільний бібліотекар Возьна Ю. Р. провела з учнями 2-х класів бібліотечний урок «У країні книжкового царства», під час якого ознайомила їх із тематичними виставками дитячої літератури та періодики, розгадувала з дітьми кросворди, а також провела конкурси на кращого знавця народних та авторських казок (за цитатами з казок та ілюстраціями).

    2-й день: День Т. Г. Шевченка

Шевченківські дні у нашій школі тривають. І сьогодні, 19 березня, школярі середньої та старшої школи мали змогу відкрити для себе Шевченка, якого й досі не знали. Під час усного журналу «Я  свічку засвітив колись…», підготовленого учнями 9-Б класу та вчителем української мови Ковальською Г. Є., юні журналісти розкрили тему Шевченкової любові, презентували слухачам власні дослідження щодо смаків та вподобань Кобзаря, розповіли про його життя після викупу з кріпацтва,  поділилися роздуми Л. Костенко та І. Драча про великого українського пророка.

Цьогож дня були організовані тематичні експозиції «Кобзар» - безсмертна книга для народу», «Образ жінки пензлем Т. Г. Шевченка» під час яких школярі мали змогу ознайомитися із художнім талантом Шевченка, пригадати його повчання, передані у невмирущих поетичних рядках та продекламувати їх, а також створити власні творчі проекти, мандруючи життєвими стежками поета.

Також у цей день було проведено урок присвячений творчості Ліни Костенко вчителем української мови Клизуб Т.Л. В рамках уроку відбулися літературні читання поезії Л.Костенко.

3-й день: День історичної пам’яті.

В рамках цього дня була організована бібліотекарем нашої школи тематична виставка приурочена 380-річчю від Дня народження І. Мазепи «Блиск золотої булави». А також у цей день учні 8-х класів разом із вчителем історії Нечесною Г.Я повернулися в історичне минуле під час медіа-екскурсії «Чигирин-перша столиця козацької епохи».

4-й день: День поезії

        Вихователі ГПД до Дня поезії провели літературну вікторину  «Читай як я. Читай краще за мене», а також було організовано книжкову виставку «Все ,що душа довірила словам»

Ми часто думаємо, що творчі люди: митці слова, композитори, художники живуть десь по ту сторону екранів, що вони такі недосяжні. Але ми так помиляємося. Ті, хто творить прекрасне, мудре, вічне живуть поруч з нами, у наших містечках.

І сьогодні, 21 березня, у Міжнародний день поезії, у міській бібліотеці для дорослих відбулася творча зустріч поетів нашого міста «На зустріч з поезією». Учні 10 класу нашої школи мали змогу насолодитися поезією поетів-земляків: В. Ухача, М. М. Тарабія, Н. Годз, В. Гондз, Б. Савки, Б. Кушнірика, Л. Іванків. Свою поезію презентувала і вчитель нашої школи Нечесна Г. Я. Поезія захоплювала, чарувала і тішила, бо це були вірші про рідне місто, батьків, мову, природу, філософію життя. І у кожному з них – досвід, почуття та переживання поета.

   

5-й день: День української і  світової літератури

    В приміщені читального залу вчитель зарубіжної літератури Хорощак Н.С. організувала для учнів 5-х класів перегляд кінострічки «Аліса в Країні Чудес»

Поезія - то серця мова -

Надії, Віри і Любові -

Життя духовного основа.

Ні меж, кордонів їй немає,

Аж до зірок дух підіймає.

22 березня до читального залу шкільної бібліотеки у поетичну кав’ярню завітали поціновувачі прекрасного: ті, хто любить поезію, творить її і насолоджується нею. Серед гостей творчої зустрічі Іванків Л. В., Гондз Н. М., Ухач В., Нечесна Г.Я. -  це учителі та випускники нашої школи. І ми горді тим, що у нас стільки талановитих особистостей, творчість яких ми повинні знати і цінувати.

Загалом тиждень дитячого читання пройшов цікаво і змістовно. Всі проведені заходи посприяли зацікавленню учнів читанням, бережливому ставленню до книг, розкрили таланти і уподобання кожного учня. Користувачі бібліотеки брали активну участь у всіх заходах. Тиждень читання активізував роботу бібліотеки, підкреслив її виховну функцію, залучив дітей до невичерпних джерел знань. Став для них осередком широкого і радісного спілкування. А шкільна бібліотека стала для учнів справжнім храмом книг, в якому кожен відчуває себе бажаним гостем.

Переглядів: 464 | Додав: Andrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фото дня
Погода

Погода в Україні

Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Українські уроки про ІТ

Copyright MyCorp © 2024