Субота, 20.04.2024, 07:22
Вітаю Вас Гость | RSS

//almamater2.at.ua | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 23 » Важливість вивчення іноземних мов
13:33
Важливість вивчення іноземних мов

ВАЖЛИВІСТЬ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У СУЧАСНОМУ СВІТІ

                        Знання однієї мови дозволяє увійти в коридор життя,

знання двох мов – відкриває вам усі двері у цьому коридорі.

 Франк Сміт

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де міжкультурне спілкування  та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення. Інтерес до вивчення мов традиційно великий, бо перефразовуючи відомий вислів, можна сміливо сказати, що той, хто володіє мовами, володіє світом. Загалом людина, яка знає декілька мов, – різнобічно розвинута особистість. Вона має кращі здібності до вивчення нового, вільніша та більш впевнена у спілкуванні з людьми.

Зовсім недавно вчені з Лондонського університету шляхом проведення великого статистичного та наукового дослідження прийшли до висновку, що люди, які вчать іноземні мови, мають більш гнучке і оригінальне мислення. Цей висновок базується на тому, що вчені науковим шляхом підтвердили прямий зв'язок між активністю сірої речовини і знанням кількох мов. Стара приказка говорить: «Скільки мов ти знаєш, стільки раз ти людина». Тобто, чим більше мов на сьогодні ти знаєш, тим краще. Адже, кожна мова – це ключ, який відкриває двері до чогось свого, до чогось нового.

Так, наприклад, англійська мова – це офіційна мова міжнародного бізнесу та торгівлі, Інтернету і техніки, науки і мистецтв. 80% ділового мовного простору займає саме вона. Кожен з нас все частіше стикається з нею у спілкуванні з партнерами по роботі і на відпочинку. Англійська мова використовується при заповненні анкет, складання резюме, у діловому та приватному листуванні. Володіння англійською мовою – вже не дивовижна навичка, а необхідність. Нині її навчають у дитячих садках, школах, вузах, не кажучи вже про численні курси та тренінги. А в деяких країнах навіть математика і деякі інші предмети шкільної програми викладають цією мовою. Загальноприйнято вивчати англійську мову, як міжнародний еквівалент спілкування. Але це не зменшує ступінь значущості вивчення інших іноземних мов.

Німецька мова є важливою мовою міжнародного спілкування, це мова техніки і фінансів. За останні п'ять років попит на неї значно виріс, з'явилося багато німецьких партнерів та інвесторів. Інтенсивно імпортуються товари з Німеччини, наприклад,  меблі, електроніка, автомобілі. А отже, потрібні люди, які можуть з цими імпортерами спілкуватися. Знання німецької мови також вітається в представництвах німецьких банків. У Європі країн, де говорять німецькою набагато більше ніж англомовних.

Можливо, хтось скаже, що не кожна людина здатна вивчити іноземну мову. Так! На жаль, здібності у кожної людини суто індивідуальні, хтось більш схильний до точних наук, у когось більш гуманітарний склад розуму. Але, безсумнівно, у кожної людини є здібності і з цим фактом навряд чи хтось не погодиться. Найголовніше - ці здібності розвивати.  Особливо це легко робити в дитячому віці, але і дорослі, які ще не володіють іноземною мовою, можуть розраховувати вивчити хоча б одну іноземну мову. Враховуючи, що сучасні технології дозволяють це робити легко і граючи!

До речі, діти, які посилено, вивчають іноземні мови набагато більш зосереджені, уважні, терплячі і кмітливі ніж їх однолітки, які не захоплюються вивченням іноземних мов.

Так що, як кажуть, було б бажання, а можливість, способи і час завжди можна знайти, для того, щоб вивчити іноземну мову і поринути в інший світ!

Чому потрібно вивчати іноземні мови?

1. Вивчення іноземних мов сприяє розумінню мови на зовсім іншому рівні, під іншим кутом

2. Вивчення іноземної мови надає можливість більш глибоко вивчати та досліджувати історію і культуру різних країн та народів

3. Знання іноземних мов суттєво підвищують Ваші шанси отримати перспективну, високооплачувану роботу

4. Вивчаючи іноземну мову Ви також розвиваєте своє креативне мислення та пам’ять

5 Міжнародні подорожі стануть для Вас більш комфортними і приємними якщо Ви володітимете іноземною мовою

Вчитель англійської та німецької мов Душніцька І.І.

 

Цікава гра для вивчення іноземних мов

Duolingo — вільна платформа вивчення мови і краудсорсінгового перекладу тексту.

Освітня модель

Дуолінго пропонує численні письмові уроки й диктанти, проте розмовним навичкам приділяється менше уваги. Програма веде ігрове дерево навичок, за яким просуваються користувачі, і словниковий розділ, де можна практикувати вже вивчені слова. Учні отримують «бали досвіду» (монети) в міру вивчення мови, наприклад, після проходження уроку. Навички вважаються вивченими, коли учасники виконують всі пов'язані з ними уроки. За один урок можна заробити 10 балів. У Дуолінго також є функція тренування «обмеження часу», коли користувачам надається 30 секунд на двадцять питань. За кожну правильну відповідь дається один бал досвіду і сім або десять додаткових секунд (час залежить від довжини питання). За один курс користувач може вивчити до 2000 слів.

За проходження всіх уроків в навику видається 2 лінготи (внутрішня ігрова валюта). Існують також інші способи набуття лінготів. Лінготи можна витрачати в ігровому магазині або дарувати користувачам, які залишили корисний коментар на форумі. На будь-якому рівні вивчення мови можна за 25 лінготів купити тест на її знання, після проходження якого буде виданий електронний сертифікат. Тест можна проходити неодноразово.

Дуолінго використовує для навчання підхід, заснований на аналізі великої кількості статистичних даних. На кожному етапі система запам'ятовує, які питання викликали в користувачів труднощі і які помилки були виявлені. Потім вона агрегує ці дані й використовує для машинного навчання. Таким чином формуються індивідуальні уроки.

Ігрова складова в кожному уроці.

Читай, слухай і говори

Кожен урок складається з різноманітних вправ на розуміння, розвиток розмовних навиків, переклад та тестів.

Коригування і оцінювання

Ви бачите одразу, які відповіді правильні. Якщо ви помилитесь, ми допоможемо вам виправитися.

Відрізок вивчення

Duolingo мотивує залишатись на належному рівні, ведучи рахунок днів, протягом яких ви безперервно вивчали мову.

Серця

Серця бережуть життя ваших уроків! Ви втрачаєте їх, коли відповідаєте неправильно. Якщо сердець не залишилось, розпочинайте знову.

Історія

Дуолінго запустив закриту бета-версію 30 листопада 2011 року та зібрав понад 300 000 зацікавлених користувачів. Система стала відкритою всім користувачам 19 червня 2012 і до січня 2014 року мала 25 мільйонів користувачів, з них 12,5 млн — активних. У 2013 році компанія Apple найкращим додатком року для iPhone обрала Дуолінго і це був перший освітній додаток, який завоював цю нагороду. У 2013 і 2014 роках Google також визнав Duolingo найкращим додатком для Android.

Марійка Нарадка, учениця 9-Б класу

 

 

 

Переглядів: 2056 | Додав: Andrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фото дня
Погода

Погода в Україні

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Українські уроки про ІТ

Copyright MyCorp © 2024