24 лютого 2020 р. вчитель хімії Боднар О. М. провела у 10 класі урок-модуль
на тему "Жири. Переробка жирів в техніці". Учні ознайомилися з класом біологічних важливих речовин, їх властивостями.
Випускниця школи Федорович Наталя, нині фахівець з якості харчових продуктів ТОВ "Зірка" Копичинецькі ковбаси, розповіла про свою улюблену справу - миловаріння. Вона продемонструвала холодний спосіб виготовлення мила з рослинних компонентів: суміші кокосової, пальмової та оливкової олій.
Учні із захопленням спостерігали за хімічним процесом - взаємодією жиру і лугу, дізналися яких правил техніки безпеки слід дотримуватися, як включити фантазію, щоб виготовити корисне мило, яке задовільняло б потреби шкіри конкретної людини.
Для цього можна використати різні ефірні масла, настої трав, олію чайного дерева, зелену глину і інші компоненти. Таке мило очищає, живить і пом'якшує шкіру.
|