Субота, 20.04.2024, 16:07
Вітаю Вас Гость | RSS

//almamater2.at.ua | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Квітень » 12 » Всеукраїнський проект "Мішечок"
14:39
Всеукраїнський проект "Мішечок"

#schoolrecyclingworld #мішечокSRW #мішечок

Любі друзі!
Пригадуєте, наш учнівський проект "Екосумка"? Під час карантину є можливість продовжити цю корисну справу, взяти активну участь у всеукраїнському проєкті «МІШЕЧОК», ініційований громадською організацією «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» і отримати цінні призи для себе та своєї школи.

Щоб стати учасником конкурсу, треба пошити мішечок, зробити фото або відео створеного мішечка (можна з автором), його застосування й опублікувати в соціальних мережах з хештегами #ЗОШ2мКопичинці #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #мішечок й відмітити сторінки https://www.instagram.com/schoolrecyclingworld та (або) https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld. Такі роботи будуть автоматично приймати участь у індивідуальних розіграшах подарунків кожні два тижні.

Рекомендуємо підписатись на сторінки організаторів проекту, слідкувати за перебігом проекту та розіграшами.

Заклад, учні якого найбільше пошиють мішечків за період проекту (з 20 березня до 20 травня), будуть мати фото підтвердження, почнуть ними користуватись в побуті та виконають усі умови проекту виграють супер приз (устаткування для друку на футболках, подушках, пазлах, чашках, тарілках, кепках, чохлах для мобільних і багато іншого). Кількість пошитих мішечків мають співпадати з кількістю мішечків, які видно на фото.

Шийте торбинки, вигравайте призи та змінюйте світ на краще!!!

Приклад мішечка ви знайдете на відео за посиланням:
https://www.instagram.com/tv/BzcVIX4CqCq/…

Мішечок — це торбинка, виготовлена

власноруч з тканини.Така річсприяє економії грошових

коштів споживача шляхом її багаторазового використання

і відмови від споживання одноразового пакування.

 

Тканинний мішечок із зав'язками – це універсальна упаковка практично для всього, починаючи з маленьких ювелірних прикрас, фруктів і закінчуючи об'ємними наборами з кількох предметів.

Для виготовлення мішечка слід підготувати: 

  • Тканина (можна використати старі простирадла, одяг тощо). 

  • Нитки в колір або контрастні (у відповідності з планами майстра чи майстрині). 

  • Голку, ножиці і сантиметрову стрічку. 

  • Гарний шнур або стрічку. 

  • Декоративні елементи: аплікації, намистини, нитки для вишивання і інші матеріали. 

Приклад на відео за посиланням:

https://www.instagram.com/tv/BzcVIX4CqCq/?igshid=144b0l6xlzik2 

 

Форма мішечка – це зазвичай прямокутник. Довжина його сторін варіюється в залежності від того, який розмір виробу запланований. Обрану тканина для мішечків дуже зручно розкроювати. Якщо майстру(ині) потрібно кілька однакових виробів, можна прискорити процес, автоматизуючи кожен етап. Наприклад, слід виділити відразу декілька прямокутників, потім їх все намітити на тканині, зшити, попрасувати і додати зав’язки-шнурки. Якщо мова йде про виготовлення вишитих торб, то про декор слід подбати ще до того, як зшити мішечок із зав'язками. Вишивку виконують на викроенном прямокутнику, інакше потім це буде робити дуже незручно.

Вибір матеріалу. Перед тим як зшити мішечок з зав'язками, треба визначитися з тканиною. Пошити мішечок можна практично з будь-якої тканини. Можна обрати нову тканину (бавовна, льон, вовна або синтетика). Зараз в магазинах продаються найрізноманітніші матеріали з дивовижнимзабарвленням. Або ж перешити із старих, непридатних речей(футболки, рубашки, зламані парасольки)

Насамперед слід оверлочити прямокутник по всьому периметру. Далі потрібно скласти його навпіл (або поєднати два однакових прямокутника, якщо викроїти один великий не вдалося) і зшити з боків. У тому випадку, коли поєднують дві деталі, зшивають три сторони: боковини та дно. Виконуючи цей етап, слід звернути увагу, що рядок закінчується на відстані 5-6 см від краю. Оверлочені, але незшиті між собою краї підгортають всередину і загладжують праскою. 

Виготовлення зав'язок. У тому випадку, коли майстрині не вдалося знайти відповідні за кольором або структурою стрічки, їй доведеться шити зав'язки самостійно. Для цього слід викроїти стрічку шириною три сантиметри (довжина залежить від розміру мішечка). Послідовність подальшої роботи: підвернути і підшити краї. Загинати слід не менше одного сантиметра, а складкупрокладати дуже близько до краю. Далі смугу тканини складають навпіл і пропрасовують.

Розгорнувши її, можна побачити чітку лінію згину. Обидва краї складають до центру і запрасовуютьв такому стані. Якщо це важко зробити і стрічка постійно розгортається, можна наметати шви, а намітку видалити пізніше, після прасування. Заготовкускладають вздовж запрасованого згину і прострочують. Тут також потрібно старатися, щоб шов максимально близько підходив до краю. Ось і готова зав'язка. Її протягують в мішечки і роблять вузлики на кінцях.

Переглядів: 248 | Додав: Andrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фото дня
Погода

Погода в Україні

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Українські уроки про ІТ

Copyright MyCorp © 2024